Wie schrijft hier?

Sam Vermeulen

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik er niet tegen kan dat de standpunten van mensen achter een scherm worden beschermd. De reden hiervoor is dat, als ik kijk naar een scherm kan ik niet zien alle andere delen van de website, vooral in het geval van video websites (dat is een van de redenen waarom ik hou van Youtube en Vimeo). Er zijn andere manieren om dit te voorkomen, zoals door het verbergen van de inhoud achter een proxy (maar dan moet je nog steeds weten wat de proxy is), maar ik kan niet denken aan een echt goed alternatief. En dat is precies waarvoor ik hier ben!

Dus, voor mijn eerste post van 2013 wil ik jullie een beetje inzicht geven in de huidige stand van zaken van View Protection in de industrie, vanuit het oogpunt van privacy en veiligheid.

Dit bericht zal worden gericht op de recente trend in de bescherming van gebruikersgegevens, maar ook betrekking hebben op de algemene trends in de manier waarop View Protection wordt gebruikt. In toekomstige berichten bespreek ik andere technologieën en hoe ze te gebruiken in uw apps en websites.

Mijn vader vertelde me altijd dat het enige wat je kan redden is om voorbereid te zijn en om te leren om je werk goed te doen.

Om eerlijk te zijn, hij had gelijk. Ik doe mijn werk goed en ik doe het goed genoeg. Het probleem is dat als ik een beschermend pak aan doe, ik mezelf niet kan helpen. Als ik in een restaurant ben, zoek ik een raam om uit te kijken op straat en ik weet niet waar ik naar moet kijken. In een hotel kijk ik rond in de lobby, het toilet en de badkamer. Ik zal niet merken wat ik moet zoeken en ik zal proberen om een beter uitzicht te vinden. Ik kan er niets aan doen, en daarom word ik afgeleid door alles wat ik zie en wat ik niet zie. Dus, ik kijk naar mijn telefoon en het lijkt alsof ik een boek aan het lezen ben, maar als ik in het restaurant ben, luister ik echt naar het gesprek. Als ik me probeer te concentreren op de persoon die met me praat, verandert het beeld.

In 2015 werd ik geïnterviewd door de nieuwszender NOS voor ons segment "View Protection and Privacy". Ik heb een echt interessante vraag over View Protection en Privacy voor uw mobiele apps. De interviewer vroeg: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor uw bedrijf? De volgende waren mijn antwoorden:

Ik werk met mensen uit alle lagen van de bevolking, we zijn mensen met verschillende achtergronden. Een van mijn collega's is bijvoorbeeld een vrouw die in de IT werkt en een expert is op het gebied van webbeveiliging. Ze vertelde me dat er twee verschillende soorten mensen op het gebied van IT zijn: "zij die de Bescherming van de Mening gebruiken om hun privacy te beschermen (en zij zijn meestal mensen die denken 'wij de Bescherming van het Mening nodig hebben om anoniem online te zijn') en zij die met de veiligheid worden verschaft die door hun browsers wordt verstrekt." De eerste groep neemt vaak niet deel aan enige vorm van beveiligingsbewustzijn en is zich niet bewust van de Functies van View Protection die worden aangeboden door browsers.